Winkelmandje is leeg

Mosselen Zeeuws hangcultuur -

Onze Zeeuwse hangcultuurmosselen groeien in kousvormige netten, net onder het wateroppervlak. Omdat ze in het water hangen en niet op de bodem groeien, bevatten hangcultuurmosselen veel minder zand in de schelp. Bovendien krijgen ze hangend in het water meer voedsel en licht, waardoor ze sneller een goed vleesgewicht behalen en dus eerder in het seizoen eetklaar zijn.

Recepten met dit product

Kies je stuk

Artikel

Aantal

 

Bewerking

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.