Winkelmandje is leeg

Maatjes -

Onze maatjes zijn jonge haringen die zich nog niet hebben voortgepland. In het voorjaar, wanneer er veel plankton in de zee zit, eten deze jonge haringen hun buikjes letterlijk vol. Wanneer hun gewicht voor minstens 20-25% uit vet bestaat, zijn ze geschikt als maatjesharing. Maatjes worden voornamelijk in Schotland, Noorwegen en Denemarken opgevist. Wij kennen uitsluitend de Hollandse Nieuwe: Dit zijn maatjes die volgens oud Nederlands receptuur gekuist, gefermenteerd en gepekeld worden.

Recepten met dit product

Kies je stuk

Artikel

Aantal

 

Bewerking

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.