Winkelmandje is leeg

Wulken levend -

Onze wulken worden gevangen in de Noordzee en het Engels kanaal en zijn een ware lekkernij. Gekend bij ons maar razend populair in de regio's rond Bretagne en Normandië. Volgens klassiek recept zijn ze op hun best: koken in een stevig gepeperde en gekruide bouillon, om ze daarna met een verse mayonaise op te eten. Smakelijk! Vergeet zeker niet het operculum (harde, hoornachtige plaatje) aan de schelpmond weg te snijden!

Recepten met dit product

Kies je stuk

Artikel

Aantal

 

Bewerking

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.