Winkelmandje is leeg

Onze steenbolk wordt opgevist door Belgische vissers in de eerste maanden van het jaar. Steenbolk is een kabeljauwachtige en lijkt enorm op wijting. Ze heeft wit vlees met een fijne, ronde filet en een zilveren huid. Vaak gebruikt in visstoofschotels en soepen. In België wordt steenbolk ook wel gebakken of gepocheerd en geserveerd met een kruidenboter of in vispannetjes.
Onze steenbolk wordt opgevist door Belgische vissers in de eerste maanden van het jaar. Steenbolk is een kabeljauwachtige en lijkt enorm op wijting. Ze heeft wit vlees met een fijne, ronde filet en een zilveren huid. Vaak gebruikt in visstoofschotels en soepen. In België wordt steenbolk ook wel gebakken of gepocheerd en geserveerd met een kruidenboter of in vispannetjes.

Steenbolk voorgefileerd

Onze steenbolk wordt opgevist door Belgische vissers in de eerste maanden van het jaar. Steenbolk is een kabeljauwachtige en lijkt enorm op wijting. Ze heeft wit vlees met een fijne, ronde filet en een zilveren huid. Vaak gebruikt in visstoofschotels en soepen. In België wordt steenbolk ook wel gebakken of gepocheerd en geserveerd met een kruidenboter of in vispannetjes.

Recepten met dit product

Kies je stuk

Artikel

Aantal

 

Bewerking

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.