Kreeft en langoustines ogen imposant, klinken chic en roepen meteen beelden op van verfijnde diners. Voor velen klinkt het bereiden ervan intimiderend, maar de waarheid is dat het eenvoudiger is dan je denkt. Met een paar stappen zet je een maaltijd op tafel die zowel indrukwekkend als verrassend toegankelijk is.
Het aura van exclusiviteit
Voor velen blijft het bereiden van een kreeft een drempel die niet of nog niet overschreden werd. De gedachte alleen al aan het koken van een levend dier, het moeten kraken van het pantser of het bekomen van de perfecte garing doet sommigen afhaken. Toch is die schrik nergens voor nodig.
In werkelijkheid is kreeft veel vergevingsgezinder dan een duur stuk vlees. Een steak kan uitdrogen of te hard aanbakken, maar bij kreeft is de marge groter. Een kreeft gaar je immers niet op gevoel, maar op tijd.
Langoustines vragen als smaakbommetjes hoegenaamd nog minder moeite. Even blancheren of kort bakken in olijfolie met knoflook en peterselie, en je proeft pure zee. Zacht, verfijnd en perfect bij een glas witte wijn.
Gewoon proberen
Durf dus die stap te zetten. Kreeft of langoustines bereiden vraagt geen ervaring die het palmares van een sterrenchef doet verbleken, enkel goesting en een beetje lef.
Bestel je schaaldieren vers bij de Vistrap
Als het dan zo makkelijk is, waarom doen we het dan zelf niet? Wel, bij de Nieuwpoortse Vistrap kiezen we er bewust voor om de kreeften níet te koken. Immers, hoe recenter voor het serveren je ze kookt , hoe smaakvoller ze worden gegeten.
Wil je zelf ervaren hoe eenvoudig en smaakvol kreeft en langoustines zijn? Kom gerust langs en kies uit ons aanbod van kraakverse kreeft en langoustines. Ons team geeft je graag nog eens onze tips mee voor de perfecte kooktijd in relatie tot het gewicht van je kreeft!
> Bestel hier je kreeft!
Nieuwpoort
Ambachtstraat 13 - 8620 Nieuwpoort
Brugge
Kolvestraat 36 - 8000 Brugge
Oostende
Haringstraat 142 - 8620 Oostende
Openingsuren
Van maandag tot zaterdag: 10:00 – 13:00
Gesloten op zondag en feestdagen.
Sluitingsdagen
25 december en 01 januari