Winkelmandje is leeg

De mythe van de kreeft & de langoustine ontkracht: koken is makkelijker dan je denkt

Kreeft en langoustines ogen imposant, klinken chic en roepen meteen beelden op van verfijnde diners. Voor velen klinkt het bereiden ervan intimiderend, maar de waarheid is dat het eenvoudiger is dan je denkt. Met een paar stappen zet je een maaltijd op tafel die zowel indrukwekkend als verrassend toegankelijk is.

 

Het aura van exclusiviteit

Voor velen blijft het bereiden van een kreeft een drempel die niet of nog niet overschreden werd. De gedachte alleen al aan het koken van een levend dier, het moeten kraken van het pantser of het bekomen van de perfecte garing doet sommigen afhaken. Toch is die schrik nergens voor nodig.

 

In werkelijkheid is kreeft veel vergevingsgezinder dan een duur stuk vlees. Een steak kan uitdrogen of te hard aanbakken, maar bij kreeft is de marge groter. Een kreeft gaar je immers niet op gevoel, maar op tijd.

  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
  • Laat de kreeft rustig zakken en geef haar ongeveer 12 minuten per halve kilo. Meer hoeft dat niet te zijn.
  • Daarna even kort laten rusten, wat gesmolten boter of een frisse dressing erbij, en je hebt een maaltijd die moeiteloos kan wedijveren met een restaurantervaring.

 

Langoustines vragen als smaakbommetjes hoegenaamd nog minder moeite. Even blancheren of kort bakken in olijfolie met knoflook en peterselie, en je proeft pure zee. Zacht, verfijnd en perfect bij een glas witte wijn.

 

Gewoon proberen

Durf dus die stap te zetten. Kreeft of langoustines bereiden vraagt geen ervaring die het palmares van een sterrenchef doet verbleken, enkel goesting en een beetje lef.

 

Bestel je schaaldieren vers bij de Vistrap

Als het dan zo makkelijk is, waarom doen we het dan zelf niet? Wel, bij de Nieuwpoortse Vistrap kiezen we er bewust voor om de kreeften níet te koken. Immers, hoe recenter voor het serveren je ze kookt , hoe smaakvoller ze worden gegeten.

 

Wil je zelf ervaren hoe eenvoudig en smaakvol kreeft en langoustines zijn? Kom gerust langs en kies uit ons aanbod van kraakverse kreeft en langoustines. Ons team geeft je graag nog eens onze tips mee voor de perfecte kooktijd in relatie tot het gewicht van je kreeft!

 

> Bestel hier je kreeft!

Illustration Fish7
Illustration Fish9

Lees ook

Nieuws

De mythe van de kreeft & de langoustine ontkracht: koken is makkelijker dan je denkt

Nieuws

De grijze garnaal: puur, Belgisch en onnavolgbaar

Nieuws

Eindejaar 2025 bij de Nieuwpoortse Vistrap