Winkelmandje is leeg

Illustration Fish1

Verser dan vers

Bootverse vis van kwaliteit,
tegen een eerlijke prijs

Bij De Nieuwpoortse Vistrap draait alles om verse, hoogwaardige vis tegen een eerlijke prijs, of je nu een gepassioneerde thuiskok of een horecaprofessional bent. Hierbij ijveren we voor duurzame visvangst, met respect voor het behoud van de visbestanden in regio’s waar we onze vis vandaan halen: de Noordzee en Schotse, Noorse en IJslandse wateren.

Illustration Fish2

Uitmuntende kwaliteit

Vis hoort zo snel mogelijk van de zee naar je bord te komen. Om dit te bewerkstelligen, ontvangen we dagelijks verse vis van Belgische en buitenlandse visveilingen. Hierbij opteren we louter voor vis van de beste kwaliteit (de E van Excellent), met de hoogste aandacht voor voedselveiligheid. De Nieuwpoortse Vistrap is zowel geregistreerd bij het I.V.K. onder het nummer VE1065 als bij het voedselagentschap F.A.V.V. onder het nummer 2096227804.

 

Niet alleen wij zijn rotsvast overtuigd van deze manier van werken

BL_VISTRAP_-88

Mi casa es su casa

Voor particuliere
klanten met
een verfijnde smaak

Aanvankelijk was De Vistrap voornamelijk horecaleverancier. Sinds enkele jaren richten we ons ook op viswinkels en de betere hobbykok. Particulieren kunnen 6 dagen per week, van 10 tot 13 uur, bij ons terecht, voor vis, maar uiteraard ook voor warme aanbevelingen en advies zonder graten in!

Illustration Fish 8
Fish being ridden by ship captain
Illustration Fish7
Illustration Fish5
Illustration Fish3
Illustration Fish4

Onze prijzenkast

We zitten met een goed concept. Dat kan niemand ontkennen. Betaalbare vis die gewoonweg niet verser kan. Dat concept viel intussen al meermaals in de prijzen. En terecht, al zeggen we’t zelf!

Retail Award voor de betere Belgische slagerij & delicatessenzaak

  • Goud (2014)
  • Zilver (2012, 2016)
  • Brons (2013)

Retail Award voor de klantvriendelijkste Belgische slagerij, kaas- of delicatessenzaak

  • Goud (2015)
  • Zilver (2012,2016)

Retail Award voor de klantvriendelijkste Belgische Kleinhandel/Buurtwinkel Food

  • Zilver (2018, 2022)

Retail All-Over Award voor het beste personeelsteam

  • Brons (2018)

Retail All-Over Award voor de beste inzet

  • Goud (2016)

Maak kennis met onze zusterbedrijven

De Scylla seafood group is een 100% Belgische no-nonsense groep met passie voor vis in alle vormen en groottes. Als familiebedrijf met meer dan 25 jaar ervaring, produceren, importeren en exporteren we visspecialiteiten van over de hele wereld. Gerookte-, gemarineerde-, gefrituurde-, gedroogde-, verse- en diepvriesvis, we doen het allemaal. De groep bestaat uit 4 bedrijven, elk met hun eigen focus en doel, maar allemaal met dezelfde filosofie: kwaliteit, innovatie en service.

 

Brugse visrokerij Alloo

Zaakvoerder Dieter Synnaeve
Kolvestraat 36 - 8000 Brugge

Viswaren Bonnet

Zaakvoerder Jean-Baptist Seys
Haringstraat 142 - 8400 Oostende

Nijf visgroothandel

Zaakvoerders Guillaume Seys & Mathieu Ronse
Ambachtstraat 13 - 8620 Nieuwpoort

De Nieuwpoortse Vistrap

Zaakvoerder Guillaume Seys
Ambachtstraat 13 - 8620 Nieuwpoort

VISTRAP_2025_SEP_Nieuwpoort_blog

Crevettes: culinair gezien geen kleine garnaal voor de Belg

In de loop der jaren heeft de garnaal zich een weg gebaand naar de harten (en de magen) van de Belg. Maar wat maakt dit kleine schelpdier nu zo bijzonder? Duik mee in de geschiedenis van de...

VISTRAP_2025_AUG_Versevis_blog

Duurzame, bootverse visvangst: hoe de Vistrap het verschil maakt

Steeds meer mensen willen bewuste keuzes maken als het op voeding aankomt. Ook bij vis is duurzaamheid een belangrijk thema. Maar wat betekent duurzaam vissen nu eigenlijk? En hoe draagt de...

VISTRAP_2025_JUL_Mossel_blog

De geschiedenis van de mossel, van verleden tot Vistrap

Mosselen zijn een onmiskenbaar onderdeel van de Belgische eetcultuur, maar ze hebben een lange reis achter de rug voordat ze de plaats kregen die ze nu innemen op onze tafels. In deze blog duiken...

VISTRAP_2025_JUN_Nieuwpoort_blog

Nieuwpoort: een stad gevormd door de zee

Nieuwpoort heeft altijd al een sterke band gehad met de zee. Met klinkende namen als Sandeshoved, Sandascuad, Cuetewyc, Isera Portus, Novus Portus… was Nieuwpoort van oudsher een plek waar...

VISTRAP_2025_MEI_Vries_blog

Te veel besteld of graag vis inslaan? Dit moet je weten over het invriezen van verse vis!

Misschien heb je in je enthousiasme teveel vis gekocht om in één keer op te eten, of wil je gewoon iets bewaren voor een drukke dag. Wat er ook van zij, dit hoeft allerminst een probleem te...

Nog vragen?

Indien je met vragen zit of iets is niet helemaal duidelijk, check onze FAQ pagina. Wie weet zit jouw vraag er wel tussen.