Winkelmandje is leeg

Linguine met gerookte makreel: een gezonde, verrassende twist

Een smaakvolle pasta kan veel meer zijn dan louter een spaghetti bolognese of een pasta alla vongole. Waarom niet eens de begane paden verlaten? Linguine met gerookte makreel vormt niet alleen een verfrissende verandering, maar zit bovendien ook boordevol gezonde voedingsstoffen. Deze vette vis zit vol omega-3-vetzuren, vitamines en een heerlijke rokerige smaak die perfect samengaan met een romige mosterd-citroensaus. Klaar voor een verrassend gezonde maaltijd?

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

 

 

1 sjalot 1 teentje knoflook 1 prei 1 courgette 150 g gerookte makreelfilets 10 g bieslook 200 g linguine 100 ml lichte room ½ citroen 1 el olijfolie 1 el mosterd Peper en zout

 

  1. Voorbereiding

Begin met het snijden van de groenten. Snijd de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de prei in fijne ringen en de courgette in halve plakjes van 0,5 cm dik. Breek de gerookte makreel in stukjes en hak de bieslook fijn voor de afwerking.
 

  1. Koken van de pasta

Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 10-12 minuten voor beetgare pasta). Bewaar wat van het kookvocht voor later.
 

  1. De saus maken

Verhit wat olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de gesneden sjalot, prei en geperste knoflook toe en fruit ze 3 minuten aan. Voeg daarna de courgette toe en laat meebakken totdat de groenten zacht zijn. Roer de room en mosterd erdoor, en breng op smaak met peper en zout.
 

  1. Pasta mengen met de saus

Meng de pasta door de saus in de pan en voeg eventueel een beetje van het kookvocht toe om een mooie, romige saus te krijgen. Het kookvocht zorgt ervoor dat de saus lekker vloeiend wordt.
 

  1. Afwerking en presentatie

Haal de pan van het vuur en pers het sap van de halve citroen over het gerecht. Meng goed door en proef of er nog wat extra peper of zout nodig is. Voeg dan de stukjes gerookte makreel toe en werk af met de fijngesneden bieslook voor een frisse toets (en een mooie presentatie). Serveer je pasta in een mooi bord en geniet van je heerlijke, gezonde maaltijd!

 

 

 

Klaar voor een gezonde, smaakvolle maaltijd?

 

 

Met deze frisse pasta toont makreel zich niet alleen lekker, maar bewijst het ook een slimme keuze te zijn voor je gezondheid. Deze linguine is een perfecte manier om meer vis in je dieet te krijgen, zonder toegevingen te doen aan smaak noch bereidingsgemak. Zet dit gerecht snel op je menu en ontdek hoe gezond én lekker pasta - en bootverse vis - kan zijn!

 

 

 

Ontdek onze bootverse makreel

Illustration Fish7
Illustration Fish9

Lees ook

Nieuws

De vele varianten van verse vis: wanneer is ‘vers’ écht vers?

Gerecht

Linguine met gerookte makreel: een gezonde, verrassende twist

Nieuws

Waarom makreel je geheime wapen voor het nieuwe jaar wordt