Winkelmandje is leeg

Zalm op tafel: een smaakvolle vangst voor de lente

Vanaf april komt zalm weer in een stroomversnelling op tafel. De eerste zonnige dagen, Pasen, familiefeesten,...: ze vormen stuk voor stuk uitgelezen moment om te genieten van deze heerlijke vis. Of je hem nu rookt, grilt of rauw eet, zalm past bij elke gelegenheid. Maar wist je dat er achter zijn populaire roze visvlees een fascinerend verhaal schuilt?

 

 

De kwaliteiten van een doorzetter

 

Bij de Vistrap geloven we in het eten van vis zoals de natuur het bedoeld heeft: in het juiste seizoen. Vis die het hele jaar door verkrijgbaar is, kan immers wijzen op diepgevroren alternatieven waarvan de vangst maanden geleden heeft plaatsgevonden. Dat haalt niet alleen de charme weg van echt verse vis, maar doet vaak ook afbreuk aan de smaak en textuur.

 

De zalm is een doorzetter, een avonturier die zijn eigen weg kiest. Van de zilte zeeën tot kabbelende rivieren zwemt hij moedig tegen de stroming in en dat proef je. Zijn stevige, zachte vlees en rijke smaak maken hem een favoriet voor jong en oud. Of je hem nu rookt, grilt, bakt of rauw serveert, zalm laat zich gewillig leiden door jouw culinaire netten.

 

De lente is een seizoen van nieuwe energie, van buiten zijn en samenzijn. Niemand wil uren in de keuken staan terwijl de zon lokt. Daarom is zalm zo’n dankbare vangst: hij vraagt weinig voorbereiding, maar levert altijd een indrukwekkend gerecht op. Denk aan een rijke zalmquiche met dille en prei voor een uitgebreide brunch.

 

  • Eerder op zoek naar een lichte lunch dan een brunch?

    Dan kan je gaan voor een frisse salade met gerookte zalm, asperges en een zachte mosterddressing. Nog een elegant voorgerechtje nodig? Marineer dan simpelweg enkele dunne plakjes zalm in citrus en venkel voor een frisse ceviche, of serveer een zalmtartaar. Succes gegarandeerd!

     
  • Liever stevige kost?

    Dan kan een ovengegaarde zalm, bedekt met een krokante pistachekorst, of een klassieke zalm Wellingon je zeker overtuigen. En moet het snel gaan, dan scoor je geheid met een pasta met gerookte zalm en doperwten. Lonkt de barbecue, dan kan je zalm ook probleemloos op de rooster leggen, om hem vlak voor het serveren nog een kneepje citrus mee te geven. Simpel maar oh zo smakelijk!

 

ZALM EN GEZONDHEID

Zalm is niet alleen lekker, maar ook een bron van omega-3-vetzuren. Deze gezonde vetten dragen bij aan een sterk hart en een scherp brein. Of je nu kiest voor sashimi, gerookte zalm op een toastje of een heerlijk gebakken zalmfilet, je doet je lichaam én smaakpapillen een plezier.

 

ENKELE VIST-JE-DATJES

Wist je dat…

  • Zalm eigenlijk een witvis is? Zijn roze kleur komt door het eten van garnalen.
  • Vacuüm verpakte gerookte zalm beter vermeden kan worden tijdens de zwangerschap? Onze vers gerookte zalm is wél een veilige keuze.
  • Er meer dan 200 soorten zalm bestaan? Forel is er zelfs familie van.

BESTEL JOUW VERSE ZALM BIJ DE VISTRAP

 

Of je nu gaat voor gerookte zalm, een verse filet of een bruto zalm, bij de Nieuwpoortse Vistrap ben je zeker van topkwaliteit. Bestel eenvoudig online via onze webshop en geniet van de lekkerste zalm, rechtstreeks van de zee naar jouw bord.

 

 

Bestel meteen je zalm

 

Illustration Fish7
Illustration Fish9

Lees ook

Nieuws

Nieuwpoort: een stad gevormd door de zee

Nieuws

Teveel besteld of graag vis inslaan? Dit moet je weten over het invriezen van verse vis!

Nieuws

Zalm op tafel: een smaakvolle vangst voor de lente