Winkelmandje is leeg

Pladijs voorgefileerd

Onze pladijzen zijn op hun best in de zomer en worden via sleepnetten gevangen in de Noordzee. Wanneer ze paaien in de winter zijn ze mager en worden ze meer gevangen in het noorden, zoals IJsland. Daar zijn ze dan nog steeds dik en goed van structuur. We raden dus aan om pladijs te eten in en rond de zomermaanden. Pladijs is een platvis met wit vlees, zacht en mild van smaak. Deze vis wordt vaak gebakken en geserveerd met lichte citroenbotersaus. In Nederland noemt men pladijs 'schol'.

Recepten met dit product

Aantal

 

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.