Winkelmandje is leeg

Zeeduivel bruto

Onze zeeduivel, ook wel lotte genoemd, wordt opgevist door Belgische vissers met sleepnetten. Zeeduivel heeft stevig, wit vlees met een milde, zoete smaak. Het vlees is botermals en blijft stevig bij het koken. Veel gebruikt in stoofschotels en vissoepen. In België wordt zeeduivel vaak geroosterd of gebakken, soms gecombineerd met rijke sauzen of in vispannetjes. In Nederland noemt men zeeduivel ook wel 'Hammen'.

Recepten met dit product

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.