Winkelmandje is leeg

Rode poon voorgefileerd

Onze rode poon wordt uitsluitend gevangen door Belgische vissers aan de kust van de Noordzee. Deze vis kan zowel flyshoot als via sleepnetten opgevist worden. Rode Poon heeft een stevige textuur en een zoete, delicate smaak. Deze kleurrijke vis met roodachtige tinten is visueel aantrekkelijk. Rode poon wordt ook vaak Knorhaan genoemd, vanwege het geluid dat hij maakt in de zee.

Recepten met dit product

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.