Winkelmandje is leeg

Schartong bruto

Onze schartong wordt opgevist door Belgische vissers via boomkor. Schartong is een platvis met zeer zacht vlees en een fijne, licht doorzichtige huid. Ze wordt vaak verward met tongschar, maar het zijn twee heel verschillende vissoorten. Tongschar is meer geschikt om te fileren, terwijl schartong eerder geschikt is om te drogen of te bakken in zijn geheel.

Recepten met dit product

Kies je stuk

Artikel

Aantal

 

Bewerking

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.