Winkelmandje is leeg

Roodbaars voorgefileerd

Onze roodbaars, lijngevangen in Noorwegen en IJsland, valt op door zijn dieprode schubben en stevige, sappige vlees met een lichtzoete smaak. In België is deze vis populair in 'het vispannetje', een ovengerecht met romige saus en groenten. Leuk weetje: roodbaars kan wel tot 100 jaar oud worden, wat bijdraagt aan zijn rijke, diepe smaak.

Recepten met dit product

Artikel

Aantal

 

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.