Winkelmandje is leeg

Tarbot bruto

Onze tarbot wordt gevangen met sleepnetten in de Noordzee. Tarbot is een platvis met een stevige textuur en een rijke, delicate smaak. Het vlees is dik en wit. Deze vis wordt door velen als een luxueuze vis beschouwd. Als je tarbot koopt op het juiste moment dan hoeft dit nochtans niet zo te zijn. Je kan tarbot in filet eten, maar in moten of op de barbecue is hij nog veel beter.

Recepten met dit product

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.